Kakenerden ønsker velkommen

bernard-bernoulliHei, jeg er kakenerden. For noen år siden oppdaget jeg min pasjon for baking, og jeg har etterhvert fått lyst til å gjøre noe mer ut av denne lidenskapen. Dermed har jeg plutselig blitt blogger. Jeg ønsker å dele min bakeglede, og hvis jeg samtidig kan inspirere andre til å bake mer, eller prøve noen nye oppskrifter, vil det være en veldig hyggelig bonus.

Selv om jeg elsker mange tradisjonelle, norske kaker, fascineres jeg av spennende kaker fra andre land, og da spesielt av fransk konditorkunst. Jeg håper å kunne bidra med en del oppskrifter som kanskje ikke er så veldig kjente og vanlige her i Norge. Jeg elsker å prøve meg på nye kaker, og da gjerne kaker som ikke er så kjente i Norge, men som er ikoniske eller unike for sine hjemland, slik som kransekaken er det for Norge. Noen har jeg prøvd allerede, som den kjente Sachertorte fra Wien, kanadiske butter tarts og nederlandske Stroopwafels. Andre som definitivt står for tur er ungarske Dobos torte, portugisiske pastel de nata og den franske klassikeren Gâteau Saint-Honoré. Når det er sagt vil det nok også komme kjente og kjære formkaker, sjokoladekaker og marsipankaker, både dekorerte bursdagskaker eller lignende, og enklere hverdagskaker.

Hvorfor navnet Kakenerden? Tja, jeg har jobbet innen IT (med systemutvikling og programmering) i over 15 år, så jeg har i det minste tendenser til nerdethet. Men kakenerd? Ja, det påstår i hvert fall kona. Det har etterhvert blitt veldig mange små og store kake-relaterte dingser og verktøy, og finnes det en spesiell kakeform beregnet på en bestemt kake så er det store sjanser for at jeg enten allerede har den, eller at den står på ønskelisten min. Øverst på den står for øyeblikket et dusin eller to med profesjonelle, tinn-kledde kobberformer til Cannelés Bordelaise, en av mine absolutte favoritter.

Så her har du altså Kakenerdens Bakeverden. Vil du følge meg setter jeg stor pris på det, og håper jeg kan glede deg med gode, spennende og forhåpentligvis en del mindre kjente oppskrifter. Jeg er også tilstede på

Twitter (@kakenerden)
Instagram (@kakenerden)
Facebook (http://www.facebook.com/kakenerden)
Pinterest (http://no.pinterest.com/frodeb/kakenerdens-bakeverden/)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s