Norges Beste Bakst 2015 – Bringebær- og sitron-ruter

lemon-raspberry-squares-pinterest-image

Høsten 2015 meldte jeg meg på Bremykt’s konkurranse Norges Beste Bakst, med denne friske oppskriften. Jeg var lenge i tvil om jeg i det hele tatt skulle melde meg på, og selv etter at jeg gjorde det hadde jeg ikke akkurat store forhåpninger. Overraskende nok kom jeg helt til finalen, sammen med dyktige og kjente bloggere, noe som var langt over mine forventninger. At jeg til slutt skulle gå av med seieren hadde jeg ikke drømt om engang. Men moro var det, og nå er utrolig nok oppskriften med i annonser for årets konkurranse, trykket i flere store ukeblader. Om jeg blir med i år vet jeg ikke ennå, men hvis du vurderer det så sleng deg med, du vet aldri hvor det kan ende

Bringebær- og sitron-ruter med smuldretopp:

img_4273-cropped
Til bunn og topp:
115 g Bremykt steke og bake, smeltet
90 g havregryn
125 g hvetemel
150 g brunt sukker
45 g kokosmasse
60 g valnøtter, malt
1 ts bakepulver

Til fyllet:
600 ml søtet, kondensert melk (2 bokser)
240 ml sitronjuice (ca 5 sitroner)
Sitronskall fra 3 sitroner
300 g bringebær

  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Smør en liten langpanne (min er 32 x 23cm) med smør eller formfett, legg i et bakepapir som er langt nok til at det stikker opp på to kanter (dette brukes for å løfte kaken ut av formen)
  3. Smelt bremykt
  4. Bland havregryn, mel, sukker, kokos, malte valnøtter og bakepulver i en stor bolle. Rør inn det smeltede smøret til det er godt blandet
  5. Tøm litt over halvparten av blandingen i kakeformen, fordel den jevnt og press den godt ned i formen
  6. Pisk kondensert melk og sitronjuice til den tykner litt, og bland inn revet sitronskall. Tøm litt av blandingen over kakebunnen (bare nok til å dekke med et tynt lag)
  7. Fordel bringebærene jevnt utover fyllet
  8. Tøm over resten av fyllet og fordel det jevnt utover og innimellom bærene
  9. Strø resten av den tørre blandingen på toppen
  10. Stek på 175 grader i ca 25 minutter, eller til toppen er gylden brun

La kaken avkjøles helt i formen. Skjær med en tynn kniv langs kantene der bakepapiret ikke stikker opp, løft deretter kaken ut vha bakepapiret. Skjær kaken med en lang kniv (skjær rett ned, unngå å dra kniven bortover da dette kan ødelegge stykkene).

norges-beste-bakst-juryens-begrunnelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s