Sitronkrem (Lemon Curd)

pinterest-lemoncurd

Sitronkrem er naturlig nok mest kjent fra sitron-marengs pai, men kan brukes til mange herlige kreasjoner. Den kan være et friskt fyll i en lagkake, alene eller blandet med f.eks. pisket krem, eller bruk det på toppen av en skuffkake og lag herlige sitron-ruter. Bruk det som pålegg (deilig på toast) eller på pannekaker. Hva med innbakt i søt gjærbakst eller i midten av delikate småkaker? Makroner, vannbakkels, pavlova! For ikke å glemme rørt inn i hjemmelaget iskrem så den danner en deilig, frisk marmorering i iskremen. Mmmmm…

Ingredienser
2 hele egg
2 eggeplommer
Skall og juice fra 2 sitroner
200 g sukker
125 g smør, kuttet i små terninger

Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kasserolle og varm forsiktig opp. Rør godt hele tiden, la blandingen nå kokepunktet og kok i ca 1 min. Ta kasserollen av platen og la kremen avkjøle seg ca 5-10 minutter. Rør inn litt og litt smør, og la det smelte mellom hver gang du tilsetter mer smør. For å få kremen helt glatt kan du bruke en stavmikser.

Kremen kan også lages over vannbad. Da er det mindre sjans for at kremen svir seg, men det tar lengre tid ettersom den ikke vil nå kokepunktet. Rør i kremen med en tresleiv mens den varmes. Kremen er ferdig når du kan dekke baksiden av sleiven med sitronkrem, dra en finger tvers over midten og kremen ikke renner ned.

Enjoy 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s