Hvem er Kakenerden?

Jeg heter Frode, nylig selverklært kakenerd og mangeårig IT nerd. Jeg har alltid likt meg på kjøkkenet, men lidenskapen for baking oppdaget jeg først for noen år siden, da jeg bakte min aller første kake til min datters 3-årsdag.

Jeg er litt perfeksjonist, og er opptatt av at det både skal smake godt og se profesjonelt ut. Små-feil irriterer meg, men er en del av livet og vil nok dukke opp også på bloggen. Jeg liker å prøve nye oppskrifter, gjerne på utenlandske kaker som er mindre kjent i Norge. Noen av mine favoritter er deilige, franske Canelés, mandelkaken Friand, som er mest forbundet med Australia/New Zealand men opprinnelig fra Frankrike, kanadiske butter tarts og portugisiske pastel de nata (som jeg riktignok ikke har forsøkt meg på selv ennå).20150729_151956-cropped-wm

Selv om jeg baker oppskrifter fra hele verden har jeg en spesiell forkjærlighet for fransk konditorkunst og deres eleganse og perfeksjon. Jeg dras også mer mot individuelle porsjonskaker enn de mer vanlige, større kakene.

Ingredienser jeg har spesielt sansen for er mandler, bringebær, sitron, rom og mørk sjokolade.

Noen av kakene jeg har bakt før jeg startet denne bloggen kan sees på min flickr-side.